Palautusoikeus

Hierontasarjoilla -ja lahjakorteilla ei ole palautusoikeutta, eikä aikojen käyttämättä jättäminen oikeuta kaupan purkuun tai maksettujen suoritusten palautukseen.

Hierontasarjat ovat voimassa 3 - 5 kk ostopäivästä jos ei toisin ole sovittu.

Tuotteen tai palvelun ostaminen merkitsee sopimuksen tekemistä, eikä sopimusta voi kumpikaan osapuoli yksinään muuttaa. Kauppaa ei siis voi yleensä perua, vaikka tulisikin katumapäälle.

Alennuksella myytäviä palveluja sekä tuotteita koskevat samat säännöt kuin normaalihintaisia tuotteita.

YLEISET KAUPAN EHDOT:

Ostoksen voi vaihtaa tai palauttaa vain silloin:

  • Jos yritys on myöntänyt tuotteelle vaihto- ja palautusoikeuden. 
  • Tällaisen oikeuden myöntäminen on liikkeelle vapaaehtoista, joten se voi määritellä palautuksen ja vaihdon ehdot, esimerkiksi 8 tai 30 päivän palautusoikeuden. 
  • Kauppa voi vaatia myös esittämään kuitin silloin, kun tuotteen ostajalle on annettu oikeus vaihtoon tai palautukseen.
    Jos yrityksellä ei ole (vapaaehtoista) tuotteen vaihto- tai palautusoikeutta ja kuluttaja on epävarma ostoksesta, voi ehdottaa avokaupan tekoa. 
  • Avokaupassa myyjä myöntää ostajalle tiettyyn päivämäärään mennessä oikeuden palauttaa tuote kauppaan tai vaihtaa se toiseen. Jos myyjä suostuu avokauppaan, ehdot kannattaa merkitä selvästi ostokuittiin.
  • Jos kyseessä on kotimyynti tai etämyynti (puhelinmyynti, postimyynti, verkkokauppa tai TV-shop), joissa kuluttajalla on lakisääteinen 14 päivän kaupan peruutusoikeus. Etämyynnissä peruutusoikeudelle on rajoituksia, joten sopimusehdot kannattaa aina lukea tarkkaan. Peruutusoikeus ei koske esimerkiksi asiakkaan toivomusten mukaisesti valmistettuja mittatilaustuotteita eikä ääni- ja kuvatallenteita tai tietokoneohjelmia, joiden sinetti on avattu.
  • Palveluissa kuten hieronta luokitellaan periaatetta peruutusajan ollessa 24h ja mikäli peruutus tehdään myöhemmin veloitetaan 50% ja saapumatta jättämisestä koko veloitus.

Jos virheettömän tuotteen palautusoikeudesta ei ole sovittu ennen kaupan tekemistä ja yritys palautukseen suostuu, yrityksellä on halutessaan oikeus vaatia kaupan purkamisesta kohtuullinen vahingonkorvaus eli purkuraha.